Sterk lokaal geworteld
Santé Partners is een rader in een lokaal netwerk dat bestaat uit professionals, cliënten, naasten, vrijwilligers en collega organisaties. Om inwoners binnen uw gemeente zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, zoeken we daarom altijd verbinding met dit netwerk om zo tot de beste aanpak te komen.
Andere organisaties die actief zijn in zorg en welzijn, overheden en ‘ketenpartners’ herkennen in ons een partner die sterk lokaal geworteld is en met realisme de balans zoekt tussen wat nodig en mogelijk is. Een partner bovendien die verbindt en op het gebied van zorg, welzijn en preventie actief de samenwerking zoekt.
In januari 2018 fuseerden onze zorgorganisaties STMR en Vitras. Dit voorjaar nemen we afscheid van deze namen en gaan we voor alle doelgroepen samen verder onder één naam: Santé Partners.
Bekijk video
Meer weten over waar wij voor staan en gaan?
Ons werkgebied
Gerelateerde pagina's

Gespecialiseerde Verpleging
Santé Partners biedt cliënten tijdelijk of langdurig gespecialiseerde verpleegkundige zorg en ondersteuning aan huis. Bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis of vanwege een chronische ziekte of lichamelijke beperking, zoals COPD/astma, hartfalen of dementie. De gespecialiseerde verpleegkundige zorg van onze gespecialiseerd verpleegkundigen en bij sommige aandoeningen verpleegkundig specialisten maakt het mogelijk om vanuit het ziekenhuis eerder naar huis te kunnen. Of juist langer met een bepaalde aandoening thuis te kunnen blijven, zonder voor behandeling of opname naar het ziekenhuis te moeten. Ook cliënten die hoogcomplexe zorg thuis nodig hebben, al dan niet ondersteund door medische apparatuur, kunnen eerder vanuit het ziekenhuis naar huis.

Wijkverpleging
Santé Partners biedt wijkverpleging aan cliënten die tijdelijk of langdurig zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis of vanwege een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Met onze aanpak willen we zelfredzaamheid van de cliënt vergroten, het informele netwerk betrekken en onnodige ziekenhuisopnames voorkomen.

Sociaal Domein en Jeugdgezondheidszorg
Santé Partners is een professionele, flexibele en betrouwbare partner op het gebied van welzijn, maatschappelijke ondersteuning en jeugd. Samen met u als verwijzer en andere partners realiseren we voor cliënten slimme oplossingen die bijdragen aan een gezonde en inclusieve leefomgeving.

Wonen
Santé Partners creëert voor cliënten op verschillende locaties in haar werkgebied met arrangementen, inzet van (thuis)technologie en goede zorg een beschutte omgeving. Eigentijdse woonlocaties voor senioren met een duidelijke scheiding tussen wonen en zorg. Voor mensen met dementie waarvoor thuis wonen niet meer mogelijk is, zijn er speciale woonlocaties. In die woonlocaties is er aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zorg geleverd in een huiselijke sfeer.

Zelfstandig Thuis: 'Meer tijd voor begeleiding en welzijn.'
Jo-Anne is wijkverpleegkundige bij Isabelle in Culemborg. Door de komst van het Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis (VPT), merkte ze al snel een paar aangename veranderingen in haar werk op: er is meer tijd om bewoners te begeleiden én er is meer aandacht voor het stukje welzijn. Deze positieve veranderingen leiden tot sterke verhalen, zoals het verhaal van meneer de Vries.

Bestuurder Jef Mol van Santé Partners aanvaardt nieuwe baan
Per 1 januari zal Jef Mol stoppen als bestuurder van Santé Partners. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan als bestuurder van Thebe in Breda/Tilburg en omstreken. Jef Mol: “Deze kans is uniek en bijzonder voor mij, omdat ik de gelegenheid krijg om in mijn eigen woonomgeving te werken en daar bij te dragen aan alle opgaven waar we voor staan. Daarnaast vermindert het de reisafstand aanzienlijk, waardoor ik meer tijd met mijn gezin kan doorbrengen. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Santé Partners waarin ik zeer prettig heb mogen samenwerken met alle samenwerkingspartners, de Raad van Toezicht, mijn collega Anne-Marie Laeven en alle collega's binnen deze mooie organisatie.”

De kracht van verbinding: 'Verbinding voelen helpt om gelukkiger te leven.'
Het is de week van de ontmoeting, een week waarbij zorgprofessionals aandacht vragen voor een belangrijk thema: eenzaamheid. Eenzaamheid is van alle leeftijden, maar komt wel meer voor onder ouderen. Wat is eenzaamheid? Wat zijn de oorzaken en gevolgen? En wanneer vormt eenzaamheid een probleem? We spreken Sociaal Werker Maaike van den Brink over dit belangrijke onderwerp.